Covid-19 salgını nedeniyle Müşteri Temsilcilerimiz 09:30 - 15:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Voit Bakırköy Showroom

Yürüme ve Koşmanın Faydaları

Günlük hayatın gereklilikleri olan bazı durumlar; günlük koşuşturmaca, iş yükü, stres, yorgunluk, zaman kısıtlığı derken kendimizle her geçen gün daha az ilgileniyoruz. Spor ve beslenme alışkanlıkları gibi konulara daha az özen gösteriyoruz. En çabuk yiyebileceğimiz gıdaları genellikle sıvı yağda pişen patates kızartmasını tavuğu, dondurulmuş haldeyken şok ısıyla hazırlanıp bizlere sunulan köfteyi, yağlı hatta yemeklere ek olarak soslarında bile yüksek oranda yağ içeren gıdaları tercih ediyoruz; spor yapmıyoruz kısıtlı hareket imkanları her geçen gün kısıtlanıyor; yürüyen merdiven gibi sistemlerin yaygınlaşması gibi nedenlerle ve tabi ki başka daha birçok nedenle beraber şişmanlık olgusu yaygınlaşıyor her geçen gün fazla kilolu insan tanımı bir önceki güne göre  yaygınlaşıyor.

Sağlıklı beslenme ve “spor yapamama-yapmama”adına gelinen bu nokta malesef  fazla kilo ya da şişmanlık olgularını doğuruyor. Bunların sonucu olarak kilo almaya başlanıyor veya halihazırda bulunan kilolarımızdan kurtulmak çok zor bir hal alıyor. Peki kendi kendimize kısıtlı zaman ve  spor yapmayı engelleyen daha birçok olumsuz koşula rağmen nasıl spor yapabiliriz. Örneğin daha fazla yürüyebilir miyiz veya koşabilir miyiz; bu yürüme ve koşma hareketleri vücut ağırlığı-vücutta bulunan yağ oranı grafiğini korumamıza yardım eder mi ya da yağ oranımızı düşürme yönünde nasıl bir grafik yakalarız. İşte bilimsel anlamda sonuçları kilo-yağ dengesinde ortaya çıkarılmış son derece faydalı olan yürüme ve koşmanın vücut üzerindeki etkileri:

Düzenli olarak koşmak veya Koşu Bandında ,yine çok önemli bir detay: düzenli olarak, çalışmak bilimsel verilere göre vücudun yağ ve karbonhidrat oranını azaltır. Vücut ağırlığındaki fazla yağ, yürüme ve koşu hareket mekanizması sayesinde azalma eğilimi gösterir;düzenli bir biçimde yapıldığı ve bazı ek faktörlerle,örneğin; beslenmede kalori dengesine gösterilecek özenle kilo verme sağlanır. Ayrıca ;vücuttaki toksinler ter yoluyla dışarı atılır. Dolaylı ya da direk yolla yapılan yürüyüş ve koşu hareketleri, insan metabolizmasını birçok açıdan olumlu yönde etkiler; direk yolla yürüyemiyorsak,koşamıyorsak evimizde kolaylıkla bulundurulabilecek bir Koşu Bandıyla mekanik olarak bu hareketleri yapabiliriz. Koşu bantları klasik yürüyüş ve koşma hareketinin birebir aynısını sağlayan sistemlerdir. Koşu bantlarıyla yürüyüş ve koşu tempomuzu, Koşu Bandı sistemlerindeki teknolojik yapıyı kullanarak kolaylıkla artırabilir ve vücut mekanizmamıza uygun şekilde kalori yakımı sağlayabiliriz. Bunların yanı sıra düzenli olarak koşan insanlarla koşmayan insanlar arasında yapılan bir araştırma da koşan insanların hastalıklara karşı direncinin koşmayanlara göre çok daha ileri seviye de olduğu açıklanmıştır. Stanford Üniversitesinin verdiği veriye göre düzenli olarak koşan insanların koşmayanlara göre yüzde 45-50 oranında daha az sağlık problemi yaşadığı bildirilmiştir. Diğer bir bilimsel bulgu da Almanyada Ulm Üniversitesinde ortaya çıkarılmıştır. Bu sonuca göre; koşmanın zekayı artırdığı kesin olarak kanıtlanmıştır. Koşmanın konsantrasyon,görsel zekayı artırdığı; uyku kalitesini arttırdığı ortaya çıkarılmıştır.

Doğru koşu için günde 10-20 dakika koşu ve aralarında 2-5 dakika yürüyüşle bu koşu sürelerinin 3 kez tekrarlanması yani günde yaklaşık 40-70 dakikalık bir çalışma önerilir. Bu doğru koşu için öngörülen süreler dolaylı koşu olarak tanımlayacağımız Koşu Bandında yapılan çalışma da Koşu Bandının sağladığı bir takım teknolojik artılarla günde 15-30 dakikadır.

Visa Master
© Voitbayi.com her hakkı saklıdır.