Kronik yorgunlukta kişi kendini yorgun hisseder, uyku hali, devamlı bir dinlenme isteği, iştahsızlık-ama bazende fazla gıdaya yönelme özellikle tatlı gıdalara yönlenme de görülebilir-kronik yorgunluğu olan kişilerde en sık görülen bulgulardır. Kişilerde genellikle bir depresif durum ve hayata karşı bir isteksizlik çok sık görülür. Kronik yorgunluk başta romatolojik hastalıkların, kansızlığın, kronik enfeksiyon hastalıklarının, şeker hastalığının veya şeker hastalığının bir ön belirtisi olma durumumun yanı sıra depresyonların başka psikiyatrik hastalıkların bir ön bulgusudur.
Herhangi bir hastalığa bağlanamayan tek başına olan kronik yorgunluğun örneğin; iş stresine bağlı olan, düzenli beslenememe, kış aylarında yeterince ısınamama veya evdeki stresten doğan kronik yorgunluğun psikolojik yardımla tedavi edilmesi bu sağlık sorunun tedavisi için yardım alınması gerekir. Ayrıca kronik yorgunluğa neden olan durumların düzenlenmesinin öğrenilmesi ve bunun yapılması kronik yorgunluk durumunun önlenmesi için yapılabilecek uygulamalardır. Bununla birlikte kronik temelli yorgunluğun önlenmesi için yapılabilecek çok önemli bir metot daha vardır. Bu: spordur.
Spor yapan kişilerde yaşam enerjisi spor yapmayan kişilere göre daha fazla olur. Bu yüzden kronik yorgunluğun tedavisinde düzenli spor yapmanın önemli yer edindiği tespit edilmiştir. Spor yapan kişilerde vücut stres oluşumuyla başa çıkmakta çok önemli yeri olan serotonin hormonu salgılanır. Örneğin; migren atağından önce vücuttaki serotonin düzeyi yüksek olmakta, atak geçtikten sonra da düşmektedir. Yani serotonin migren ağrılarını gideren bir faktördür. Doğal olarak stresin karşısında olan serotonin hormonun sporla sağlanmasının yanı sıra sorunlarla günlük hayatın getirdiği zorluklarla başa çıkma kapasitesi artar.Ayrıca süt, hindi eti, peynir, çikolata, portakal, mandalina, domates gibi besinlerde serotonin hormonunu artıran etkiler göstermektedir.
Düzenli sporun kronik yorgunluğa iyi geldiğine değindik. Peki düzenli spor nedir? Düzenli spor diyince kastedilen; haftada 3 saat ve iki spor yapılan gün arasında, bir günden fazla ara bırakılmadan yapılan spor kavramıdır. Örneğin pazartesi spor yapıyorsak en geç Çarşamba dinlenip yeniden spor yapacak şekilde haftaya dağıtılan spor saatleri kişinin kronik yorgunluğuyla başa çıkan en önemli fizyolojik ve en sağlıklı tedavi yöntemlerindendir.